Autentyczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w większości polskich miast najpopularniejszy typ restauracji. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, treściwe i nie jest kosztowne. Z całą pewnością najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pizza imakarony. Bardziej wrażliwi kosztują rzadsze dania obiadowe takie jak risotto, polentę i desery włoskie.
Rozglądając się za prawdziwą restauracją włoską warto zwrócić uwagę na elementów: czy trattoria korzysta z włoskich składników, czy w menu znajdują się również mniej znane potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to bogata wielość smaków oraz jedzenie z różnych części kraju. W dobrej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.
Kuchnia włoska jest nieskomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z pewnością można uznać, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Dobre wino z Włoch
Jakakolwiek restauracja włoska, która ubiega się do tytułu bycia klasycznym punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna ignorować trunków. Posiłek w charakterze włoskim koniecznie powinien zawierać również trunek. Lampka alkoholu to przy włoskim obiedzie czy kolacji cos zupełnie naturalnego. Restaurants near Main Market Square Najbardziej typowe wina z Włoch to montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście chce być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, musi mieć szeroką kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która jest w stanie podać nie tylko makaron i pizzę.
Zobacz film